Oproep: Vlaamse Sportprijs voor het Warmste Sportinitiatief tot en met 19 Sep

Sport Vlaanderen 02-09-2021

Op 21 oktober reiken minister van Sport Ben Weyts en Sport Vlaanderen de Sportprijzen uit.
Naast het Vlaamse Sportjuweel, dé klassieker voor de topsportprestatie van het jaar, zijn er dit jaar voor het eerst drie nieuwe sportprijzen. Daar is de prijs voor het Warmste Sportinitiatief er een van. De twee andere zijn de Vlaamse Sportprijs voor de topsportcoach en de Vlaamse Sportprijs voor de topsportondersteuner. 
Voor de Vlaamse Sportprijs voor het Warmste Sportinitiatief hebben we jouw hulp nodig. Enkel zo krijgen we zicht op de ontelbare warme sportinitiatieven die mensen in beweging zetten en hen tegelijk ook écht samenbrengen, hen maatschappelijk vooruithelpen of het sociale weefsel in de buurt versterken.
Alle sportinitiatieven van non-profitorganisaties (vzw, lokaal bestuur, …) die maatschappelijk echt een verschil (proberen te) maken, komen in aanmerking. Alle deelnamevoorwaarden en beoordelings-criteria vind je op deze website.
In de eerste fase kunnen sportinitiatieven zich kandidaat stellen op het ‘Deel je idee’-platform van Sport Vlaanderen. Daarna is het de bedoeling dat ze hun achterban aansporen om op hen te stemmen. Zich kandidaat stellen én stemmen kan tot 19 september 2021.
Daarna selecteert een jury uit de 10 kandidaten met de meeste stemmen 3 initiatieven, waarna het weer aan het publiek is om via Sporza haar stem uit te brengen. Op 21 oktober 2021 weten we wie de winnaar is.