Lokeren : 11 kleurrijke banken promoten BuurtBudget

Stad Lokeren 01-07-2022

Zag jij de Buurtbudgetbank al staan in jouw buurt? Vorige week plaatsten we elf kleurrijke picknickbanken in 10 verschillende buurten en op 1 buurtoverschrijdende plaats.

Met de opvallende Buurtbudgetbanken willen we de Lokeraars motiveren om per buurt samen te komen, om met ideeën naar buiten te komen, onderling tot nieuwe inspiratie te komen of om voorstellen te bespreken die leiden tot toffe, duurzame projecten die de buurt én de stad leefbaarder maken. Want naast 10 budgetten van elk 15 000 euro voor 10 buurten, is er ook een pot van 15 000 euro beschikbaar voor projecten die impact hebben op iedere Lokeraar, los van een specifieke buurt. 

Word ambassadeur
Wie kent de buurtbewoners het best? Wie is er op de hoogte van alles wat reilt en zeilt in de buurt? En wat zouden jullie doen met extra budget voor jouw buurt? Help ons om van bij het begin de buurtbewoners goed te informeren en word buurtbudgetambassadeur. 

Hoe je dat doet? Heel eenvoudig. Als buurtbewoner, vereniging staan jullie centraal in de straat, buurt of wijk en zijn jullie de geschikte partners om de buurt warm te maken om mee na te denken over leuke ideeën die de uitdagingen in jullie buurt aanpakken. Zet je dus samen met buurtbewoners rond de (picknick)tafel of maak gebruik van ons promomateriaal om de oproep mee te verspreiden.

In bijlage vind je alvast de digitale versies van onze affiche, folder en groeipapier terug. Laat ons via denkmee@lokeren.be weten welk materiaal jullie wensen, hoeveel exemplaren jullie wensen en wij zorgen ervoor dat dit tot bij jullie komt.