WTC Sportraad : Wielerdriedaagse 8, 10 en 12 Aug

Sportraad 19-06-2022

Grote Prijs Stad Lokeren - Ereprijs Roger De Neef - maandag 8, woensdag 10 en vrijdag 12 augustus

Na 2 jaar onderbreking is er weer een Lokerse wieler 3-daagse. Renners elite 2 en beloften kunnen opnieuw het beste van zichzelf geven in onze mooie Durmestad en dat tijdens de Lokerse Feestweek. 

Op maandag 8 augustus gaan ze van start tijdens de 2e Grote Prijs De Zaal. Deze rit vertrekt en eindigt aan café De Zaal in de Hillarestraat. Ze rijden 13 ronden via de Heiendestraat naar Bijkam- en Bredenhoekstraat om dan via Everslaar, Spoele en Naastveld terug te keren. Woensdag 10 augustus vindt met medewerking van Sportcomité Daknam de 2e rit plaats. Deze vertrekt en eindigt in Daknam-dorp. De renners rijden 15 ronden via Reinaertdreef, Pontweg en Sinaaistraat richting Kopkapel om via Beukenlaan en Slagveldstraat terug te keren. Op vrijdag 12 augustus valt de eindbeslissing tijdens de 13e Grote Prijs 't Kapelleken. Deze rit vertrekt en eindigt in Doorslaar-dorp. De renners rijden 13 ronden via de Calaignestraat richting de Rechtstraat om via Brielmolenstraat, Vijverstraat en Gentdam terug te keren.

Bij elke rit moeten de renners om en bij de 120 km uit de benen persen. Er is 600 euro prijzengeld voor de eerste 20 renners. Zij kunnen zich ter plaatse inschrijven van 13.45 tot 14.45 uur. De ritten vertrekken telkens om 15 uur. Wie dit jaar het eindklassement van de 3-daagse 'Ereprijs Roger De Neef' wint, ontvangt in het kader van VéLokeren de enige echte VéLokeren-wielertenue.