Laureaten

In 1972 begon de Lokerse Sportraad met de verkiezing van sportman/sportvrouw van het jaar. Vanaf 1994 werden sportman en sportvrouw afzonderlijk verkozen.

Sedert 1974 wordt ook elk jaar de sportclub van het jaar verkozen, iets later werd tevens begonnen met de prijs voor sportverdienste. Sinds 2018 wordt ook een sportteam van het jaar verkozen.

De voorwaarden waaraan een kandidaat laureaat moet voldoen kunt u hier downloaden alsook de formulieren die moeten ingevuld worden voor respectievelijk de sportman, de sportvrouw, de sportclub, het sportteam en de sportverdienste. Indien het gaat om iemand onder de 16 jaar moet duidelijk de vermelding "belofte" worden opgetekend.

De dossiers moeten steeds voor eind november aan het secretariaat van de sportdienst worden overgemaakt t.a.v. de secretaris van de sportraad.

Patrick Van Hooste
Secretaris Sportraad
Sportlaan 2, 9160 Lokeren
patrick.van.hooste@lokeren.be

De laureaten worden jaarlijks gehuldigd op het SPORTGALA welk steeds doorgaat in December. Tijdens die gelegenheid worden ook alle Lokeraars en Lokerse sportverenigingen gehuldigd die het lopende jaar kampioen zijn geworden. 

We maken vanaf nu gebruik van “Google forms” die moeten worden ingevuld. Op die manier kunnen de benodigde gegevens automatisch worden verzameld en is er een kleinere kans op fouten. Bovendien wordt op deze manier ook automatisch het E-mail adres opgeslagen gebruikt om de gegevens door te sturen en kan dit gebruikt worden om nog een herinneringsmail te sturen aangaande de praktische modaliteiten van het sportgala. De “google form” kan door een verantwoordelijke van de club worden ingevuld (voor iedere kampioen één form) of kan doorgestuurd worden naar de betrokkene zelf die deze dan zelf kan invullen (keuze ligt bij de club)
In 2018 hebben we voor het eerst tijdens het sportgala foto’s geprojecteerd van de kampioenen en kandidaat laureaten en dit bleek een succes. In de “google form” wordt dan ook de mogelijkheid gegeven om foto’s te uploaden van de kampioenen (is geen vereiste maar het zou leuk zijn). Hiervoor dient dan wel ingelogd worden via het eigen google account. Personen die geen dergelijk account hebben mogen ook een foto doorsturen naar het volgend E-mail adres : sportraadlokeren@gmail.com. In beide gevallen dient de doorgestuurde foto's volgende aanduiding te worden geven (naam kampioen_sporttak) anders weten we niet aan welke atleet we de foto moeten koppelen
Voor het melden van individuele kampioenen mag volgend formulier worden ingevuld 
Voor het melden van kampioensploegen (of teams) mag volgend formulier worden ingevuld 

In 2021 werden verkozen :  Sportvrouw : An Derweduwen (Atletiek); Sportman : Rune Herregodts (Wielrennen); Sportclub : TC Reinaert (Tennis en Padel); Sportteam : Handbal Liga 2 (Handbal);  Belofte : Manoe Van Cauwenbergh (Dans);  Sportverdienste werden het koppel Frank en Annick ( ITF Taekwon-do Ge-Baek Lokeren)
De laureaten vanaf 1992 tot 2005 kunnen teruggevonden worden in het naslagwerk "35j sportlaureaten in Lokeren". Voor de laureaten van 2006 tot nu kunnen jullie terecht op deze website.