Sportraad

Voorzitter Sportraad
Albert D'Hanis

Ondervoorzitter Sportraad
Geert De Borger

Penningmeester
Hilde Pierssens

Secretaris en webmaster
Patrick Van Hooste

Sportdienst

Sport- en Jeugdcomplex

Sportlaan 2-4
9160 Lokeren
Sportdienst@Lokeren.be

 

Nieuws
TC Reinaert : Enkeltornooi 13 tot 23 jul

Van 13 tot 23 Juli organiseert TC Reinaert een Top 3 Enkeltornooi bestaande uit twee luiken. Het eerste luik bestaat uit het ‘Belgian Circuit’ in hoogste Heren- en Damesreeksen (zgn. ‘Sterrentornooi’) waarvan minstens een tiental Belgische Top 100-spelers.  

 

Het tweede luik bestaat uit ‘Het Nieuwsblad Criterium’ met daarbij 16 reeksen Dames en Heren in verschillende leeftijdsreeksen. Tijdens het tornooi worden over 10 dagen meer dan 400 wedstrijden georganiseerd worden meer dan 2000 bezoekers verwacht voor wie de toegang gratis is. Dit tornooi kadert in het 45-jarig Jubileum van de club.

AVLO : Stratenloop en Belgisch kampioenschap 10 km : 5 Aug
   De optiek Sonck Streetrace is een begrip in Lokeren en ver daarbuiten. Deze stratenloop gaat steeds door op de eerste zaterdag van de Lokerse Feesten. In de loop der jaren is deze wedstrijd uitgegroeid tot een begrip in Oost-Vlaanderen. Onder ander om die reden geldt de 10 km stratenloop ook dit jaar als Belgisch kampioenschap.
Naast het kampioenschap (10 km) kan er ook recreatief worden gelopen (mini-kids parcours 600m, Kids parcours 1000m en Jogging 5 km).

Meer informatie op de website. Naast de eigenlijke loopwedstrijden is er ook heel wat randanimatie voorzien.

Sportdienst : Kermisfietstocht : 7 Aug

Op maandag 7 Augustus organiseert de Sportdienst i.s.m. de sportraad de jaarlijkse kermisfietstocht. Samenkomst om 13u45 op de parking van het zwembad. Deelname kan mits voorafgaandelijke inschrijving (t.e.m. donderdag 3 Aug) aan de balie van het Sport- en Jeugdcentrum en betaling van 6 Eur. Voor die prijs kan iedere deelnemer genieten van een tocht over landelijke wegen (+/- 30 km) met tijdens de tussenstop een drankje aangeboden door de sportraad en op het einde enkele lekkere paardenworsten.

KBS Sint Sebastiaan : Memorialschieting : 7 Aug
Op maandag 7 Aug organiseert de KBS Sint Sebastiaan een memorialschieting ter ere van hun heroprichter, ere-voorzitter en ex-schepen van sport Albert Van Hecke.  
Grote Prijs Stad Lokeren Ereprijs Roger De Neef : 7, 9 en 11 Aug

Op maandag 7 Aug, woensdag 9 Aug en Vrijdag 11 Aug gaat de Grote Prijs Stad Lokeren, Ereprijs Roger De Neef en “Memorial Gaston Van Kerckhove” door.
De eerste rit gaat door op Maandag 7 Augustus 2013 op de Spoele Lokeren met een afstand van 120 Km (13 ronden van 9,2 Km). De tweede rit gaat door op Woensdag 9 Augustus 2013 op den Bergendries Lokeren met een afstand van 114 Km (13 ronden van 8,8 Km). De laatste rit gaat door op Vrijdag 11 Augustus 2013 op Doorslaar Lokeren. Afstand : 120 Km of 16 ronden van 7,5 Km.

TC Reinaert : Dubbeltornooi : 10 tot 20 Aug
   

Naar jaarlijkse gewoonte organiseert De TC Reinaert in Augustus hun dubbeltornooi. Het tornooi start 10 aug en de finales vinden plaats op 20 aug. Meer info via Tennis Vlaanderen. Dit tornooi kadert in het 45-jarig Jubileum van de club.

FirstFitRun Oudenbos : 27 Aug

De 9ste FIRSTFITRUN gaat door op 27 augustus 2017. Voor inschrijvingen en meer info: marijkeduyck@gmail.com - 0479 242 193

Organiseren evenement

Wenst U als sportvereniging een evenement te organiseren (Fietstocht, MTB, stratenloop,..) dan dient u enerzijds de regels opgelegd door de gemeente te volgen en kan u anderzijds beroep doen op materieel en diensten van de gemeente. Hier kunt u alle documenten opladen 

Basisdocument organiseren evenementen
Bijlage A : Tenten
Bijlage B : Brandweer
Bijlage C : Niet meer van toepassing
Bijlage D : Stadsmaterieel
Bijlage E : Uitleendienst Jeugd
Bijlage F : Security

In sommige gevallen kunt u ook beroep doen op een gratis sportverzekering van BLOSO. Voor meer uitleg kunt u terecht op de website  van Sport Vlaanderen