Sportraad

Voorzitter Sportraad
Albert D'Hanis

Ondervoorzitter Sportraad
Geert De Borger

Penningmeester
Hilde Pierssens

Secretaris en webmaster
Patrick Van Hooste

Sportdienst

Sport- en Jeugdcomplex

Sportlaan 2-4
9160 Lokeren
Sportdienst@Lokeren.be

 

Huidige Laureaten

In 1972 begon de Lokerse Sportraad met de verkiezing van sportman/sportvrouw van het jaar. Vanaf 1994 werden sportman en sportvrouw afzonderlijk verkozen.
Sedert 1974 wordt ook elk jaar de sportclub van het jaar verkozen, iets later werd tevens begonnen met de prijs voor sportverdienste. Sinds 2018 wordt ook een sportteam van het jaar verkozen.

De voorwaarden waaraan een kandidaat laureaat moet voldoen kunt u hier downloaden alsook de formulieren die moeten ingevuld worden voor respectievelijk de sportman, de sportvrouw, de sportclub, het sportteam en de sportverdienste. Indien het gaat om iemand onder de 16 jaar moet duidelijk de vermelding "belofte" worden opgetekend.

De dossiers moeten steeds voor eind november aan het secretariaat van de sportdienst worden overgemaakt t.a.v. de secretaris van de sportraad.

Patrick Van Hooste
Secretaris Sportraad
Sportlaan 2, 9160 Lokeren
patrick.van.hooste@lokeren.be

De laureaten worden jaarlijks gehuldigd op het SPORTGALA welk steeds doorgaat in December. Tijdens die gelegenheid worden ook alle Lokeraars gehuldigd die het lopende jaar kampioen zijn geworden. Het melden van de het behalen van een kampioentitel kan via het formulier voor melding  individuele kampioenen of via het formulier voor melding kampioenen ploeg of team.
De laureaten vanaf 1992 tot 2005 kunnen teruggevonden worden in het naslagwerk "35j sportlaureaten in Lokeren" maar hier krijgt u alvast een overzicht van de huidige laureaten. Voor de laureaten van de vorige jaren kunnen jullie verder terecht op deze website.

Dit jaar werden verkozen :  Sportvrouw 2018 : Zita Goossens (Atletiek); Sportman 2018 : Erwin De Smedt (Kajak); Sportclub 2018 : VC Panda’s (Volleybal); Sportteam 2018 : 4 x 4 Masters (Atletiek);  Belofte 2018 : Sara Roggeman (Atletiek);  Sportverdienste 2018 werd uittredend Schepen van Sport Jerome Van Doorslaer
Zij konden gezamenlijk op de foto