Sportraad

Voorzitter Sportraad
Albert D'Hanis

Ondervoorzitter Sportraad
Geert De Borger

Penningmeester
Hilde Pierssens

Secretaris en webmaster
Patrick Van Hooste

Sportdienst

Sport- en Jeugdcomplex

Sportlaan 2-4
9160 Lokeren
Sportdienst@Lokeren.be

 

Overzicht nieuws
Judoclub Lokeren : Krekeltornooi : 30 Nov

Op 30 Nov organiseert de afdeling buitenbeentjes van de Judoclub Lokeren hun jaarlijks Krekeltornooi. Dit tornooi word in gericht voor personen met een beperking (verstandelijk, visueel, auditief, psychisch, motorisch,..). 
Vanaf 10:00 tot 11:30 is er een open training voor mensen met een beperking (onder begeleiding van een gediplomeerde Trainer G- judo).

Om 13:00 starten dan de wedstrijden met poules verdeeld in 5 niveaus (volgens leeftijd, geslacht, niveau, gewicht,..).
Het einde van de wedstrijden is voorzien rond 17:00 gevolgd door het uitreiken van de medailles

WTC ’t Hemelrijk : MTB -rit : 1 Dec

Op zondag 1 Dec organiseert de WTC 't Hemelrijk MTB ritten van 25, 36 en 47 km. 
Er wordt gestart vanaf Sportcentrum De Dam (Lokerenhoutstraat). Meer info op
www.wtchemelrijk.be of via info@wtchemelrijk.be 

Sportraad : Algemene Vergadering : 12 Dec

Op Donderdag 12 Dec zal opnieuw de jaarlijkse Algemene Vergadering van de Sportraad doorgaan.  Deze vindt plaats om 19u30 u in de ontmoetingsruimte van het Sport- en Jeugdcomplex. Onder andere de te verdelen subsidies zullen worden besproken maar ook het nieuwe huishoudelijk reglement zal worden besproken. De AV wordt klassiek afgesloten met een kleine receptie. Alle verenigingen van de sportraad zullen nog ten gepaste tijde een uitnodiging krijgen via E-mail met daarin de agenda

Sportdienst : Sportdag 50+ : 13 Dec

Op 13 Dec organiseert de sportdienst opnieuw een sportdag 50+ met een ruim aanbod van bekende en minder bekende sporten. Alle activiteiten gaan door in en rond het Sport- en Jeugdcomplex (Sportlaan 2, 9160 Lokeren). Onthaal vanaf 9u en de activiteiten worden afgesloten met gebak vanaf 15u30. Vooraf inschrijven op de sportdienst aan de balie.
Meer info :
sportdienst@lokeren.be

AVLO : City Trail : 14 Dec

Op zaterdag 14 december wordt opnieuw de City Trail georganiseerd. Meer info op de website.

Sportdienst/sportraad : Sportgala : 21 Dec

 Op zaterdag 21 december om 20 uur vindt het Sportgala plaats waar de Lokerse provinciale, Vlaamse, nationale, Europese , of eventueel zelfs wereldkampioenen worden gehuldigd.
Naar analogie van vorig jaar worden de Provinciale en Vlaamse kampioenen geacht om hun beker juist voor het sportgala (tussen 19u30 en 19u50) af te halen in de vergaderzalen van het Sport- en Jeugdcomplex

Tijdens het Sportgala worden ook de laureaten verkozen. Het Sportgala wordt gehouden in het Sport -en Jeugdcomplex en wordt opgeluisterd door enkele lokale sportverenigingen. Na het gala is er een receptie in de ontmoetingsruimte van het Sport- en Jeugdcomplex.

Indienen Lokerse kampioenen (individueel, team of ploeg)

Voor het melden van individuele kampioenen mag volgend formulier worden ingevuld : https://forms.gle/r6qMgs25BHSJcwNTA
Voor het melden van kampioensploegen (of teams) mag volgend formulier worden ingevuld :
https://forms.gle/As9o9ayxnQoSNB7x9 

Indienen kandidaturen sportlaureaten

Clubs of personen die een laureaat (sportclub, sportman, sportteam, sportvrouw en sportverdienste) willen voordragen dienen de nodige formulieren voor eind november aan  patrick.vanhooste@sportdienst.be over te maken.  De gegevens dienaangaande kunnen verder op deze website worden teruggevonden.

Infosessie “Mijn sportclub een vzw? Het nieuwe verenigingsrecht toegelicht” : 25 Nov
   

Het nieuwe Wetboek van Vennootschappen en Verenigingen (WVV) trad voor nieuwe vzw’s al in werking op 1 mei 2019 maar bestaande vzw’s hebben nog wat langer de tijd om hun statuten aan te passen aan de nieuwe wet. 

Om die reden dacht de sportraad dat het interessant zou zijn een infosessie te organiseren voor de Lokerse Sportverenigingen. Deze infosessie zou doorgaan in de vergaderzaal van het Sport- en Jeugdcentrum en dit op 25 Nov om 19u30.

Via deze infosessie zullen sportclubbestuurders het verschil tussen een feitelijke vereniging en een vzw leren kennen. De belangrijkste kenmerken, de voor- en nadelen van beide statuten en de  oprichtingsformaliteiten van een vzw komen aan bod. Tijdens deze infosessie wordt tevens beknopt de relevante vzw-wetgeving voor sportclubs besproken. Het opmaken of aanpassen van de statuten, het op de hoogte zijn van nieuwe regels rond bestuurdersaansprakelijkheid en de uitbreiding van een ‘vereniging zonder winstoogmerk’ naar een ‘vereniging zonder winstuitkering’ zijn enkele redenen waarom deze infosessie een must is voor bestuurders van een (sport)vzw.